Karakteristikat e Zonës së Lirë Portuale

Zona e Lirë Portuale e Porto Romanos ofron disa avantazhe si pozicioni i saj gjeografik strategjik, infrastrukturën moderne të rrugëve dhe mjedisin e sigurt.

Porto Romano është 80 km larg nga Italia, 300 km larg Greqisë, 3 orë me makinë nga Mali i Zi, Kosova dhe Maqedonia e Veriut dhe është pjesë e korridorit 8 i cili është arteria kryesore rrugore që lidh të gjitha vendet e Ballkanit. I ndodhur në kryqëzimin e korridoreve tregtare midis Evropës dhe Azisë i jep Porto Romanos një avantazh unik.

Zona e Lirë Portuale e Porto Romanos përfshin një terminal në zonën e portit si dhe hapësirën e depozitave të hidrokarbureve.

MBM Port është porti më i madh i karburanteve në Shqipëri. Ai ka një kapacitet që furnizon si tregun shqiptar ashtu edhe atë të vendeve fqinje.

Kapacitet e stokimit:

Sipërfaqja totale e Zonës së Lirë Portuale 1,034,552 m2
Numri i Depozitave

53 tanks

30 Depozita cilindër LPG

Kapaciteti Total i Stokimit

399,122.182 cbm (Petroleum)

8400 cbm LPG

Produktet e trajtuara Produkte të naftës, LPG dhe lëngje të tjerë

Zona e Lirë Portuale e Porto Romanos ka një infrastrukturë moderne për transferimin e Produkteve të Naftës dhe LPG nga porti në depozitat e stokimit. Ajo ka një rekord prej 1.2 milion ton të transferuara në vit.

sq